Londen Dry Gin spiced with Grains of Paradise
Meander Gin
Smaken van Deurle

Smaken van Deurle


Tussen de meanders van de Leie, op amper 10 km van Gent, ligt het dorp Deurle. Dit kunstenaarsdorp werd bekroond als mooiste dorp van Oost-Vlaanderen in 2008. Deurle wordt gekenmerkt door de vele zandduinen (tot 18m hoog), zijn pitoreske dorpskern en zijn vele unieke bomen.

Meander Gin wil Deurle in de verf zetten door weer te geven hoe Deurle zou smaken indien je haar belangrijkste ingrediĆ«nten zou destilleren. Daarom werd gekozen om de bloesem van de Winterlinde te gebruiken als voornaamste kruiding als verwijzing naar “De Advocaat”.

De winterlinde “De Advocaat” van Deurle was de Oost-Vlaamse inzending voor “boom van het jaar” in Vlaanderen in 2020. “De Advocaat” werd aangeplant in 1767 samen met een andere winterlinde “De Notaris”. De twee Lindebomen vormden de poort tussen Deurle en Sint-Martens-Latem. De twee bomen stonden meer dan 200 jaar zij-aan-zij tot op een noodlottige dag in 1983 “de Notaris” het loodje moest leggen tijdens een zware storm. “De Advocaat” is uitgegroeid tot een monument en werd bezongen in gedichten en vereeuwigd op schilderijen.